Семейната среда и подходящото куче за нея

Семейната среда и подходящото куче за нея
Дайте Вашия вот!
Децата и кучетата са естествени, но поради малкия размер на детето и непредсказуемото поведение има няколко неща, които всеки собственик или родител трябва да знае за децата и кучетата. Тази статия ще помогне на родителите да решат кое куче е най-подходящо за малки деца, както и как да въведат ново куче на семейство с деца.

Изборът на правилното куче в точното време

Не всяко куче е подходящо за деца. По-голямата част от проблемите с кучета / деца, с които се сблъсквамe, включват деца под шестгодишна възраст. Ако децата ви са на възраст под шест години, трябва да инвестирате много време и мисъл, преди да изберете куче . Големи кучета, които са били отгледани като охранителни кучета или имат анамнеза за агресивност или захапка, трябва да се избягват. Големите кучета с висока енергия, които могат да ударят деца, или кучетата, които раждат прекомерно, също не биха били добри.
Родителите с малки деца обикновено са много заети, те често нямат свободното време или желание да прекарват часове за поддържане или ходене на куче с високо техническо обслужване. Първоначално кученцата изискват почти толкова време, колкото едно дете, така че попитайте себе си дали сте готови да донесете кученце в дом, който вече е твърде зает.Много от проблемите, с които се сблъскваме, се появяват, защото кучето би било "добро за децата" или децата молят за едно, но родителят наистина не искат куче. Ако родителите не са сто процента ангажирани да се грижат и обучават кучето, тогава започват проблеми понеже и то си иска внимание.
Докато децата са седем или по-големи, някои от тях са готови да започнат да развиват взаимоотношения с куче. Ако искате да видите истинско щастие, просто погледнете лицето на 8-годишен, когато за първи път държат новото си кученце в ръцете си. Кучетата могат да ви помогнат да преподавате на детето отговорност, търпение, съпричастност и състрадание, но не забравяйте, че никое дете не е в състояние да тренира правилно или да се грижи за кучето, така че родителят винаги трябва да поеме пълната отговорност за домашния любимец.

Довеждане на куче в семейство с деца

Когато донесете кученцето вкъщи, уверете се, че са минали няколко дни, преди да се играе с него прекалено много. Направете набор от домашни правила за децата относно новото куче и го поставете на видимо място. Решете къде ще спи кучето. Препоръчително е кучето да спи на собственото си легло, а не в леглото с деца, тъй като има множество поведенчески и медицински проблеми, произтичащи от тази практика.
Не забравяйте, че децата ви ще трябва да бъдат обучени как да лекуват кучето, така че планирайте да отделите много време за обучение на кучето и децата. Този домашен любимец ще бъде с вас дълго време, така че предценете времето си, за да избегнете нежелано поведение в бъдеще. Обучавайте се. Купете и четете книги за обучение и помислете за записване на вашето кученце в клас на послушание. Добре обучените кучета са радост да бъдат наоколо и са изискване, ако децата са замесени.
Привеждане на ново дете в семейство с домашни любимци

Обща тревога на новите родители е как кучето им ще реагира, когато донесат ново бебе в къщата. Много родители често се тревожат за потенциалните рискове за здравето на децата си. Повечето кучета се справят добре, когато едно бебе е внесено в къщата. Те ще бъдат любопитни и може да се чувстват пренебрегнати, но тези чувства скоро ще преминат. Ако родителите отделят допълнително време всеки ден, преди и след като бебето е родено да играят с него, да упражнява и да разхождат кучето, преходът трябва да върви гладко.
Новороденото бебе взаимодейства много малко с кучето, така че повечето проблеми в домакинството започват, когато бебето се превръща в малко дете и започва да нахлува в пространството на кучето. Детето не е в състояние да разбере правилата и не трябва да се очаква да оставим кучето и детето сами. Това е времето, когато кучето ще бъде по-щастливо, ако има свое собствено пространство. Куче прекарва много повече от времето си , когато нашите деца са на възраст над две години. Не забравяйте, че когато бебето се роди и прибере вкъщи, всеки ще има по-малко свободно време, освен кучето. Така че намерете допълнително време за кучето и то има нужда от внимание и ласки.
0 КОМЕНТАРА

Вашият коментар

За да коментирате трябва да сте логнати. Това можете да го направите .