Разходката и воденето на каишка

Разходката и воденето на каишка
4,8 (96%)
5 гласувания
Най-важната дейност, в която можете да участвате заедно с кучето си, е разходката. Тя осигурява упражнение и умствена стимулация на вашето куче и утвърждава позицията Ви като водач. В допълнение към поддържането на спокойна и самоуверена енергия трябва винаги да използваме къс повод и нашийник, поставен в горната част на врата на кучето. Това позволява да правите корекции с бързо дръпване отстрани, което ще пренасочи вниманието на кучето.

По време на разходката кучето трябва винаги да е до вас или зад вас. Ако кучето Ви е пред вас, тогава то е водача, а не Вие. Има няколко начин да обучите кучето си да стои в точната позиция. Един от тях е да не му позволявате да продължава напред , ако мине пред вас. Поправете го и спрете или сменете посоката, и продължете да го правите, докато кучето не тръгне до вас. Можете да използвате пръчка, която да държите пред кучето си, за да го държите на мястото му.

Сутрините са идеалното време за разходка, защото кучето Ви се е събудило пълно с енергия и е много важно да отделяте достатъчно време поне 30 минути или час, за да изразходва енергията си. Времето може да е различно в зависимост от възрастта и потребностите на кучето. Възрастните кучета може да се изморят след 15 минути, докато на младите и енергични кучета може да са нужни 90 минути или повече. Ако кучето Ви има здравословни проблеми, се консултирайте с ветеринар, за да определите безопасните граници.

Запомнете, че целта на разходката не е кучето да души наоколо и да се облекчава. За да поддържате контрол, продължавайте да вървите напред поне 15 минути, а после наградете кучето си, като му позволите да проучва или да ходи до тоалетна. Нека времето за награда е по-кратко от времето за ходене и поддържайте този модел през цялата разходка.

Не забравяйте да продължите да бъдете водач, когато се върнете у дома. Влезте първи вкъщи, после поканете кучето да Ви последва и го накарайте да чака, докато сваляте от него нашийника. Това е идеалното време за ядене, защото кучето току-що си е заслужило храната.

Отделянето на време за разходка на кучето е най-добрият начин да му осигурявате упражнения и да му помогнете да поддържа баланса. Това е и най-добрият начин да се утвърдите като водач по положителен начин. Трябва да ходите на разходка поне два пъти на ден, като отдлите достатъчно време за всяка разходка, за да се изчерпи енергията на кучето и да поддържате неговото спокойствие, послушно състояние.

С разходката може да упражнявате всички мои методи за изграждане на уравновесено куче по едно и също време, Тя осигурява упражнения и дисциплина с възможност за малко ласки. Помага да установите правила, граници и ограничения и може да върне връзката с природата за вас и вашето куче. И накрая тя е голяма възможност да се научите да живеете за момента и да настройвате собствената си енергия. Когато започнете да събирате всичко заедно ще откриете, че разходката е най-голямата награда и най-продуктивното време във връзката Ви с кучето, като и двамата ще се почувствате по-добре от нея.
0 КОМЕНТАРА

Вашият коментар

За да коментирате трябва да сте логнати. Това можете да го направите .