Подготовка на кучето за послушание

Подготовка на кучето за послушание
4,4 (87,69%)
26 гласувания
Готови ли сте да започнете да тренирате кучето си? Правилната кучешка обучителна програма е в основата на доброто поведение при кучетата. Често се казва, че няма лоши кучета, само необразовани собственици. Повечето кучета процъфтяват с граници и предсказуеми практики. Без подчинение, просто не знаят как да се държат. Добре обучените кучета са по-щастливи и по-здрави от нетренираните кучета, а също и техните собственици.

Има много различни начини да тренирате кучето си. Можете да изберете да се регистрирате за обучение на кучета , да наемете професионален треньор на кучета за частни уроци или дори да изпратите кучето си на училище за кучета. Но какво ще стане, ако искате да го направите сами? Много хора успешно обучават кучетата си сами. Това е чудесен начин да спестите пари за разходите за обучение . Това също е чудесен начин да се свържете с кучето си.

Започване на собствена тренировъчна програма за кучета

За да тренирате ефективно вашето куче, важно е да имате план. Ще трябва да съберете малко оборудване, да направите график и да научите няколко неща за обучението. Ето какво ви е нужно, за да започнете сами програма за подчинение на кучета.

Оборудване за обучение на кучета

Ефективното обучение на кучета не изисква много неща, но има няколко основни консуматива, които ще помогнат процеса да стане по-удобен и ефективен. Изберете кучешка яка, която е подходяща и удобена на вашето куче.

След това решете коя кучешка каишка е най-подходящо за тренировка. Например, прибиращата се каишка не е подходяща за обучение на кучета. Ще се нуждаете и от лакомства за кучешките тренировки, на които вашето куче се радва и са лесно смилаеми, така че наградата да е по-непосредствена. На пазара има много чудесни лакомства. Можете също така да използвате нещо, което правите у дома, като обикновено варено пиле или пуйка.

Изберете метод на обучение

Преди да започнете обучението за подчинение на кучето, изберете най-добрия метод за вас и вашето куче. Тренировъчните стилове се различават, но повечето учители се съгласяват, че кучетата най-добре отговарят на позитивното укрепване, като похвалата. Има много книги за обучение на кучета и сайтове, където можете да научите за техниките за обучение и да определите кой най-добре отговаря на вашето куче. Когато планирате вашите методи на обучение , не забравяйте за социализация .

Настройване на сесии за обучение на кучета

Успехът обикновено се постига на малки стъпки. Обучаващите сесии с кучето ви трябва да траят 10-15 минути, 2-3 пъти на ден. По-дългите сесии могат да причинят дори огорчение на кучето. Започнете с преподаването на основни команди. Опитайте се да се придържате към едно действие на тренировъчна сесия, така че вашето куче да не се обърка. Често командата "Седни" ще бъде една от най-лесните за кучето ви да се научи първо. След това можете да обучите кучето си да легне. В допълнение, вашето куче трябва да бъде обучено да идва при повикване възможно най-бързо.

Това е една от най-важните фундаментални команди. След като вашето куче е усвоило тези основни похвати за кучета, можете да преминете към забавни трикове и напреднали команди.

Отстраняване на неизправности при обучението по послушание

Обучението на кучета отнема време, а вие и вашето куче вероятно ще ударите няколко подутини по пътя. Може да забележите известно съпротивление или упорито поведение.Може да забележите и общи проблеми на поведението на вашето куче, като скачане, лаене или дори агресия. Най-добрият начин да коригирате неправилното поведение е да го прекъснете. Сменете вниманието на вашето куче на нещо положително. Дръжте поведението си хладно и уверено и да е ясно какво имате предвид.

Положителното подсилване е ключът към успеха. Не наказвайте кучето си или не се ядосвайте, тъй като това само ще предизвика объркване. Можете да опитате да задържите кучето си с внимание и ентусиазъм, но знайте, че е време да приключите сесията, когато кучето ви стане отегчено или уморено. Опитайте се да завършите сесиите с положителна бележка. В крайна сметка успешното обучение ще бъде постигнато с търпение и последователност.

Ако имате нужда от помощ при обучение на кучета

Някои хора предпочитат да оставят обучението на експертите. Можете да намерите професионален треньор на кучета, който предлага частни тренировъчни сесии. Някои треньори дори предлагат онлайн сесии. Много собственици на кучета предпочитат да се присъединят към местен клас за обучение на кучета, така те ще бъдат под наблюдението на инструктор за обучение на кучета без по-високите разходи за частни сесии. Освен това класовете предизвикват кучето да се учи около разсейването от други кучета.
Курсове за обучение на кучета или частни сесии също могат да бъдат допълнение към вашата собствена тренировъчна програма. Треньорът на кучета може да ви помогне да подобрите програмата и да я персонализирате според стила на учене на вашето куче. Опитайте се да бъдете възможно най-активни, когато става въпрос за тренировка на вашето куче. Вие и вашето куче ще бъдете по-силен отбор, когато сте пряко ангажирани в процеса на обучение.
0 КОМЕНТАРА

Вашият коментар

За да коментирате трябва да сте логнати. Това можете да го направите .