Първи стъпки с Clicker Обучение за кучета

Първи стъпки с Clicker Обучение за кучета
Дайте Вашия вот!
Обучението с кликер, често срещана форма на обучение е лесен и ефективен метод за обучение. Кликерът е метална лента в малка пластмасова кутия, която при натискане прави уникален штрак звук.

Щракване е много по-бързо и по-различно от това да казваш "добро куче" и много по-ефективно, отколкото да се третира само. За да научиш на кучето значението на щракване , лакомството се дава веднага след като щракване. След като кучето узнае положителните ефекти на щракване на звука, самия звук му действа като допълнителен подсилва и кучето схваща много по бързо.

Tренировката на кликера не е предназначена да замести напълно използването на третирането. Звукът от клика незабавно казва на кучето, че това, което е направил, ще му спечели награда. За да подчертаем това, кликванията често трябва да бъдат последвани от третирания и награда. В противен случай кликът ще загуби своята ефективност. Докато някои обучители на клика не могат да дават награда всеки път, когато кликват, почти всички обучители на клика продължават да следват клика с награда, казва Уокър. "Много е важно да се използват много силни награди по време на началните етапи на тренировка и лакомствата често са най-силната награда за куче".

Ето как можете лесно да тренирате кучето си, за да отговаря на щракване, преди да преминете към основно и усъвършенствано обучение.

• Започнете с кучето си в тих район.
• Вземете шепа от любимите лакомства на кучето ви. В идеалния случай това трябва да се направи, когато кучето ви е гладно.
• Натиснете щракване и незабавно дайте на кучето си лакомство. Повторете 5-10 пъти.
• Можете да тествате успеха си, като щракнете, когато кучето ви не ви обръща внимание. Ако кучето ви реагира на щракването, като ви погледне внезапно, а след това търси лакомство, вие сте готови да продължите.
• След това започнете да преподавате основните си команди на кучето . В точния момент, когато вашето куче изпълнява желаното действие, натиснете клакера. Следвайте с лакомство и похвала.<

Едно от най-хубавите неща за щракването е точността. Това е като да направите снимка на точното поведение, кото възнаграждавате. Кучето свързва действията си с щракването и впоследствие с наградата. Не само, че той по-добре разбира какво прави, но и това го прави по-вероятно да повтаря действието, когато го попитаме в бъдеще.

Като цяло, кликера много ценен инструмент в процеса на обучение.
Когато създавате послушание и тренировъчна програма за вашето куче, помислете за използването на кликера и вижте колко добре работи този метод.
0 КОМЕНТАРА

Вашият коментар

За да коментирате трябва да сте логнати. Това можете да го направите .