Кучета и деца – 4 съвета как да ги държите в безопасност

Кучета и деца – 4 съвета как да ги държите в безопасност
5 (100%)
1 гласувания
Кучета и деца-те си пасват перфектно, нали ? Не винаги! Отнема известно време докато децата и техните кучета се насладят на прекрасните си взаимоотношения. Изискват се време, тренировки и търпение за установяване на хармония в дома. Ние ви даваме 4 съвета, с които да ви помогнем да опазите детето и кучето щастливи заедно.

1. Наблюдавайте ги! Децата, особено малките трябва да бъдат наблюдавани, когато са покрай семейното куче. Грубата игра или неволно предизвикано падане могат да причинят ръмжене, гризване или дори захапване. По същата причина е добре кучето да се наблюдава за непреднамерено нараняване на детето. Знайте, че вида порода и нивото на активност на домашния любимец може да повлияе на това колко добре той взаимодейства с децата.

2. Научете ги на правилните обноски. Първо бъдете сигурни,че детето е в безопасност до семейното куче, като го научите на граници. На пример подходящ език на тялото-приближаването на кучето отзад или отстрани да става без да се надвесвате над него е изключително важно. Окуражавайте детето да играе с кучето спокойно, избягвайки директен зрителен контакт и да се въздържа от вдигане на животното. Също обяснете на детето, че кучето има нужда да остава само понякога и личното му пространство трябва да се уважава. Вашето куче трябва да се обучава на основни команди като „седни“, „долу“, „ела“, „спри“ ‚ „пусни“ и други. Едно добре обучено куче е по-лесно да се управлява около малки деца.

3. Награждавайте доброто поведение! Най-добрата мотивация за добро кучешко поведение обикновено е отредено на положително подкрепление, а именно под формата на лакомство! За да се насърчат положителните действия, давайте любима хапка всеки път, когато кучето играе нежно с детето ви. Едно куче, което се възнаграждава за спокойни маниери е по-вероятно да продължи да се държи по този начин. Същото важи и за вашето дете! Подкрепяйки го да показва внимание и да демонстрира правилна игра с кучето ще помогне за укрепване на тяхната връзка.

4. Уважавайте кучето си! Преди всичко, уважавайте вашето куче! Колкото и трудно да е да си представим, не всички кучета оценяват компанията на деца. Не натрапвайте този вид взаимоотношения на вашия кучешки спътник-това може да доведе до множество негативни последици, включително ухапване. Ако кучето ви реагира отрицателно, когато е в близост до детето, свържете се с треньор или бихейвиорист, и двамата добре подготвени да се справят с проблема. Една стъпка, която може да се предприеме е да се осигури на кучето безопасно място, за да се оттегли (една щайга или удобен диван), когато обстановката стане напечена.

Като следвате само няколко основни насоки за безопасност, вашите куче и дете може да се насладят на щастливи отношения, изпълнени с взаимно уважение.
0 КОМЕНТАРА

Вашият коментар

За да коментирате трябва да сте логнати. Това можете да го направите .