Как да научим кучето си да седне

Как да научим кучето си да седне
Дайте Вашия вот!
Дали кучето ви знае как да седи на реплика? Преподаването на командата "седни" на кучето ви обикновено е доста проста, тъй като кучетата са склонни да седнат естествено. Седнете е важна основна команда, която всяко куче трябва да знае. Това е начин да помогнете на вашето куче да се установи малко на едно място и да се съсредоточи върху вас. Тя също може да помогне да се положат основите на командата за пребиваване . Ключът е вашето куче да свърже думата с действието. Командата седни поставя основите за други по-сложни команди.

Когато кучето ви е в правилната седнало положение, ставите и дупето му са здраво застанали на земята. Някои кучета ще хитреят и "задържат" дупето малко над земята, така че не възнаграждавайте, докато този задник не е на земята!

В идеалния случай вашето куче ще остане седнало, докато не го освободите (някои треньори използват думата "добре" като стик за освобождаване). С практиката можете да накарате кучето си да усъвършенства седналата форма. Всъщност е доста лесно да преподавате.

Какво ви е необходимо: Голяма шепа от любимите лакомства на кучето.

Необходимо време: 5-10 минути 2-3 пъти на ден.

Как да тренираме кучето си да седне

Планирайте да заделите 5-10 минути няколко пъти в седмицата, за да работите върху тренировъчното място. Преди да започнете, уверете се, че имате вкусни лакомства, за да предложите на кучето си. Те трябва да бъдат меки, малки и силно привлекателни за кучето ви. Ако използвате тренировъчно обучение с кучето си, уверете се, че имате кликер в ръка. 1. Вземете вниманието на кучето си и му покажете, че имате храна в ръката си.
2. Дръжте лакомството точно над носа на кучето (да не е твърде високо или то може да скочи).
3. Преместете лакомството обратно към ушите на кучето си, като го държите близо до главата.Кучето може да си помести носа, за да достигне лакомството първия път, но повечето кучета ще седнат, когато лакомството стигне до определена точка.
4. Веднага щом задната част на кучето ви се приземи на земята, кажете "да"! или "добро куче" с оптимистичен тон (или кликнете върху кликъра).
5. Незабавно давайте на кучето си лакомство, последвано от хвалене с добър тон.
6. Повтаряйте 1-5, докато кучето ви не седне веднага след като приплъзнете лакомството от носа му към ухото.
7. След това добавете думата "Седни". Кажете името на вашето куче, последвано от думата "седни", говорейки ясно, докато държите лакомството в позиция, както преди.
8. Повторете няколко пъти, като използвате думата "седни" всеки път и постепенно премахнете движението на ръцете (като използвате лакомство, просто премахнете движението).

Съвети за обучение на кучета

• Провеждайте кратки тренировки през целия ден на различни места, както на закрито, така и на открито. Бъдете търпеливи и последователни.
• Ако кучето ви не седи самo след няколко опита, избягвайте да го бутате в седнало положение. Кучетата не са склонни да се учат добре по този начин. Също така избягвайте крясъци или наказания. Вместо това, помислете дали да опитате по-ценни третирания, като прясно месо, парченца салам, сирене, черен дроб и т.н.
• Ако все още имате проблеми с това кучето ви да седне с ценни третирания, помислете за маркиране на поведението. Прекарайте известно време, като го наблюдавате. По всяко време когато то седне само го възнаграждава, като казва думата "седни". Опитайте това всеки път, когато го видите. Вие ще искате да носите тренировки с вас по всяко време, за да направите това да работи добре. Освен това е доста лесно да улавяте поведението с кликера.
• Щом кучето ви знае как да седне на ум, работете върху обучението на командата седни на различни места с различни нива на разсейване. Това се нарича проверка на поведението.
• Не забравяйте да включите входната врата и купата за храна като редовни места за обучение. Това ще го направи по-вероятно да седне, когато поздравява гостите или преди хранене.
• Щом кучето ви стане експерт на заседание, няма да ви се налага да му давате лакомство всеки път. Въпреки това, добра идея е да се дават понякога, за да подсилят поведението. Разбира се, възнаграждаването с похвала винаги е добра идея.
0 КОМЕНТАРА

Вашият коментар

За да коментирате трябва да сте логнати. Това можете да го направите .