Боксер

Боксер
Дайте Вашия вот!


Боксер, наричан по-рано Deutscher Boxer, немският булдог и немският боксер, са продукт на вековен селективен разплод. Днешният боксер до голяма степен се формира от германците в края на деветнадесети и началото на двадесети век и вероятно е далечен роднина на английския булдог. Боксерите са особено разпознаваеми от широката си тъпа муцуна и с плоска глава, които са уникални за породата. Първият е регистриран в Американския киноложки клуб през 1904 г., а оттогава популярността му се е покачила. Той е ценен както като настойник, така и като другар на семейството, като и смел, буен, любезен, бдителен, самоуверен и напълно лоялен. Боксерите се използват във военна и полицейска работа и като порода са една от водещите кучета за слепи. Докато е игрив и търпелив със семейството си, той е склонен да бъде предпазлив с непознати и безстрашен, когато бъде застрашен. Накратко, той съчетават голяма сила и гъвкавост с елегантност и стил и остават едно от най-популярните домашни любимци в САЩ.

Боксерите са първоначално немски породи и са братовчеди на почти всички видове булдог. Предполага се, че техните далечни предци идват от борбата с кучета, отглеждани в Тибет. Първоначално боксерите са били отглеждани за работа, лов и охрана. Предшественикът на боксерите включва маслената Bullenbeisser, немска порода, използвана за преследване, хващане на дивеч, включително свиня, мечка и бизони. Неговата къса, широка муцуна разграничаваше Bullenbeisser от всички останали породи на своето време и го направи особено подходяща за работата, която беше възпитана. След 1815 германските ловни имоти са до голяма степен разбити и ловът започва да намалява популярността сред джентълмените. Последният регистриран лов на глигани е бил проведен през 1865 г. в Kurhesser Courts, след това са били продадени повечето ловни кучета.

Боксерът, член на фамилията "Мастиф". Те имат добре развити мускули, които се виждат под тясната им кожа. Те имат широки, заоблени черни муцуни, които са характерна черта за породата. Ушите и опашката на боксера обикновено са изрязани. Те имат къс, елегантен костюм, който се може да бъде пясъяно кафяво или тигрово.

Боксерите може да изглеждат като внушителни фигури от далеч, но до близки и лични те са игриви и любящи приятели от семейството. Често наричат Питър Пан на кучетата, боксерите са силно енергични и тъй като те растат в зряла възраст, те никога не губят желанието да се търкалят и да играят като кученце. Защитени от семейството си, боксерите са бдителни и надеждни пазачи, които издават звук за тревогакогато когато приближават непознати. Тяхната заплашителна, мускулеста външност ще попречи на всеки, чието намерение не е над борда.

Боксерите изискват много енергични упражнения. Дългите ежедневни разходки и много време за бягане са от решаващо значение за поддържането на боксер физически и психически. Те обаче не трябва да се разхождат прекалено много в горещо време, тъй като са склонни към топлинен удар. Те могат да живеят в апартамент или къща, стига да има ежедневен ангажимент да се разхождат. Подобно на децата, боксерите трябва непрекъснато да се забавляват. Ако не се занимавате с физическа активност, те също трябва да имат много психическо стимулиране. Много играчки за дъвчене ще ги задържат през целия ден.

Средната продължителност на живота на боксера е от 11 до 14 години. Те не са особено подходящи за живеене в климатични условия с температурни крайности.
0 КОМЕНТАРА

Вашият коментар

За да коментирате трябва да сте логнати. Това можете да го направите .